BambooTeq-Trailer-Bamboe

Ruim 23 miljoen kilo besparen met bamboe.

Primeur: bamboe vloeren voor de trailerbouw
Ruim 23 miljoen kilo besparen met bamboe. Alleen al in Nederlandse trailerbouw met BambooTeq Core.

Een van de nieuwe industriële toepassingen van BambooTeq® is speciaal ontwikkeld voor de Europese trailerbouw. Nederland telt zo’n 95.000 zware trucks. Als men kijkt naar de zogenaamde zware bedrijfswagens boven de 3.5 ton dan praten we al snel over ca 175.000 bedrijfswagens inclusief de zware trucks. Sowieso zijn er in Nederland meer dan één miljoen bedrijfsvoertuigen geregistreerd.

Zowel bij open als gesloten trailers wordt nog steeds gebruik gemaakt van hardhouten vloeren en vloerdelen. Hardhout is steeds moeilijker te verkrijgen en de kwaliteit is vaak niet voldoende. Dit gaat ten koste van de efficiëntie. BambooTeq® introduceert als eerste in Europa een special voor de trailer industrie ontwikkelde bamboe vloer. In specifieke afmetingen voor de trailerbouw.

Voordelen toepassing:

  • Gewichtsbesparing per trailer komt uit op 200 tot 300 KG. Dit vertaald zich direct naar minder brandstofverbruik en minder CO2 uitstoot. En uiteraard meer kunnen vervoeren per trailer.
  • BambooTeq Core is harder dan eiken.
  • BambooTeq Core is in constante kwaliteit en lange lengtes te leveren.
  • BambooTeq Core is 100% boomkap vrij.
  • In verschillende en op maat geleverde kop maten en eventuele voorbewerkingen.
  • Lengtes tot 11.50 meter en langer mogelijk.

Voor advies en overleg kunt u een e-mail sturen naar info@bambooteq.com of bellen met 071- 408 45 99 voor het maken van een afspraak.